Dejan Strgar

1743662_803469503069983_962849245682230209_nŽivjo, sem Dejan Strgar prihajam iz čudovitih Banjšic pri Novi Gorici. Po poklicu sem kmetijsko podjetniški tehnik in licenciran inštruktor jahanja pri KZS-ju. Moja konjiška pot se je pričela, ko sem imel 6 let in sem za rojstni dan dobil neujahanega žrebca. Tako sva se z Bliskom oba naučila jahati. Bilo je divje . Na začetku sem jahal ogromno terenov ter več dnevne konjenice. Ko sem spoznal, da to ni le otroška zabava sem opravil izpit jahač 1 in 2.

V srednjo šolo sem odšel v Novo mesto, kjer pa se je vse pričelo odvijati zelo zares. Moj dan je bil sestavljen iz več urnih treningov ter dela v šolski štali. Vse je potekalo pod okriljem skakalnega trenerja Matjaža Kranca in dresurne trenerke Alenke Keršič. Delo se je neizmerno obrestovalo, saj sem opravil skakalno ter dresurno licenco in pridobil izpit licenciranega inštruktorja jahanja pri KZS. Do danes sem še vedno »na konju«, saj razvijam konjeniški center na Banjšicah. Trenutno je v mojem hlevu 15 konjev. Poleg oskrbe konjev pomagam trenirati konje mnogim znanim rejcem, tekmovalcem ter podjetjem konjeniškega športa. Moje delo temelji na pripravi tako konja kot njegovega jahača. Najbolj me razveseli, ko oba uskladim iz čiste nule pa do uspešnega športnika, v bilo kateri konjeniški disciplini.

Sam sem tudi aktiven tekmovalec v mnogih disciplinah: eventing tekmovanje, skakanje, dresura, military. Dvakrat zaporedoma sem bil naj jahač leta. V letu 2014 pa je bil Santos naj konj leta. Dosegel sem 6. mesto v skupnem seštevku Alpe Adria Eventing Cup- spretnostna tekmovanja barrel. Skupaj lahko preštejem cca. 70 pokalov ter 2gi na državnem prvenstvu v enduransu na 60 km.

Kljub moji športni karieri, pa se rade volje posvetim tudi tistim konjičem in jahačem, ki so bolj uživaške narave in radi sproščeno uživajo v čudovitih slovenskih terenih.

 

Nazaj na stran “Šola jahanja”