HI HI POČITNICE SO TU :)

HI HI POČITNICE 🙂

Dragi naši šolarji in predšolski otroci,

veseli smo, da je za vami ponovno še eno uspešno šolsko leto. Vsem čestitamo za uspešen rezultat 🙂

Da pa bodo počitnice ekstra zabavne, smo za vas pripravili poletne Hi hi počitnice.

Znanje jahanja ali ravnanja s konji ni pogoj. Učili se bomo osnov ravnotežja pri jahanju, delali bomo gimnastične vaje na konju.

Lea in Dim

Hi hi počitnice trajajo 4 ure od 9h do 13h. Potekale bodo ob torkih, četrtkih in petkih in sicer od 1.7. do 19.7.2019 ter od 19.8. do 30.8.

Program je namenjen vsem otrokom, ki so ljubitelji živali in narave. Skupina šteje največ 5 otrok.

Kaj bomo delali?

 

Spoznavali bomo konja in njegove psihološke in fiziološke potrebe. Kakšno bitje je konj? Kako razmišlja? Česa se boji? Kaj ima rad? Kdaj zboli? Kaj si najbolj zapomni? Ali ima rad družbo? Kako se mlad konj razlikuje od starega? Kako konji spijo? V čem so nam podobni?  … in še mnogo drugega…

V praksi bomo preizkušali ogromno zanimivih stvari:

– kako pri konju vzpodbuditi zanimanje in na kakšen način z njim vzpostavimo komunikacijo. Vsak udeleženec se bo preizkusil v pritegovanju in ohranjanju konjeve pozornosti. Učili se bomo kako se na prostem približati na najbolj varen način, kako brati konjevo govorico. Spoznavali bomo zakaj je konj plaha žival in kako delujejo konji v čredi

– učili se bomo gibanja okoli konja. Kako se konj rad čehlja? Ali se konji čehljajo med seboj v čredi? Preizkusili se bomo v čehljanju in zatem še v pravilnem čiščenju? Kako se konji čistijo v naravi? Opazovali bomo koliko konji v naravi “dajo” na čistočo in zakaj.

– kje konji jejo? Kako najdejo užitne trave? Zakaj se ne pasejo okoli iztrebkov? Obšli bomo pašnik in opazovali na katerih mestih konji najraje jedo in zakaj. Zakaj se konji ne smejo zastrupiti? Ali jim je varno dajati priboljške in katere? Konjem bomo privoščili nekaj zdravih priboljškov in se učili kako pri tem paziti na prste.

– in še in še…

Ker je število mest omejeno, vas vabimo, da čim hitreje rezervirate termin. Rezervacije na 030 433 536.

Cena 3 delavnic (v enem tednu) je 90€

Paketna cena 15 obiskov je 410€

(kosilo in osvežilna pijača vključena v ceno)