HI HI POČITNICE SO TU :)

Dragi naši otroci,

po zanimivem šolskem letu, se spodobi imeti zanimive počitnice.

Poletna osvežitev

Ker se radi udeležujete naših zabavnih Hihi počitnic, vas vabimo, da se nam tudi tokrat pridružite na konjeniško – poletnih norčijah. Počitnice bodo vključevale polno rezgetajočih se trenutkov, vodne igre in smeha.

HIHI poletne počitnice bodo potekale 3 dni v tednu in sicer v terminih

1.Termin 4. – 8.7.2022

2.Termin 22.- 26.8.2022

Dnevi se določijo naknadno, glede na vremensko napoved!

Okviren program izvedbe:

Počitnice bodo potekale od 09.00-13.00. Program je namenjen tako tistim, ki imajo že veliko znanja o konjih, kot tudi jahačem začetnikom. Kaj bomo počeli: spoznavali konje, konjeniško opremo, jahali, se učili o vremenskih prilagoditvah, ki jih konji izvedejo, da jim je v vročih poletnih dneh lažje (krajša dlaka, naravno hlajenje, obnašanje v vremenskih razmerah, itd.), se zabavali ob vodnih igrah, itd. Za izkušene jahače pa smo pripravili še posebno presenečenje, saj se bodo lahko preizkusili v Aeroponi vadbi na konju. Prvi termin je primeren pripravi in treniranju mišic, v drugem terminu pa bodo tisti najbolj napredni izvedli že kakšne bolj zahtevne like. Verjemite, spet bo zelo zabavno.

Program je namenjen vsem otrokom, ki so ljubitelji živali, narave in se radi zabavajo. Skupina šteje največ 10 otrok, zato s prijavo ne odlašajte.

Rezervacije na 030 433 536.

Cena HIHI počitnic je 145 €.

(kosilo in osvežilna pijača vključena v ceno)

 

Kaj bomo delali?

Spoznavali bomo konja in njegove psihološke in fiziološke potrebe. Kakšno bitje je konj? Kako razmišlja? Česa se boji? Kaj ima rad? Kdaj zboli? Kaj si najbolj zapomni? Ali ima rad družbo? Kako se mlad konj razlikuje od starega? Kako konji spijo? V čem so nam podobni?  … in še mnogo drugega…

V praksi bomo preizkušali ogromno zanimivih stvari:

– kako pri konju vzpodbuditi zanimanje in na kakšen način z njim vzpostavimo komunikacijo. Vsak udeleženec se bo preizkusil v pritegovanju in ohranjanju konjeve pozornosti. Učili se bomo kako se na prostem približati na najbolj varen način, kako brati konjevo govorico. Spoznavali bomo zakaj je konj plaha žival in kako delujejo konji v čredi

– učili se bomo gibanja okoli konja. Kako se konj rad čehlja? Ali se konji čehljajo med seboj v čredi? Preizkusili se bomo v čehljanju in zatem še v pravilnem čiščenju? Kako se konji čistijo v naravi? Opazovali bomo koliko konji v naravi “dajo” na čistočo in zakaj.

– kje konji jejo? Kako najdejo užitne trave? Zakaj se ne pasejo okoli iztrebkov? Obšli bomo pašnik in opazovali na katerih mestih konji najraje jedo in zakaj. Zakaj se konji ne smejo zastrupiti? Ali jim je varno dajati priboljške in katere? Konjem bomo privoščili nekaj zdravih priboljškov in se učili kako pri tem paziti na prste.

– in še in še…

 

Hihi počitnice so tik pred nami. Da se bomo bolje pripravili smo vam napisali kratka navodila:

Otroci lahko pridejo dogovorjeni uri, popolnoma poletno oblečeni (kratke hlače, majčke, poletni natikači). Prosimo le, da imajo za del, ko se družimo s konji s seboj dolge hlače (pajkice ali jahalne hlače) ter primerno obutev (močnejše superge ali lažje pohodne čevlje).  Prosimo, da imajo s seboj tudi kopalke in brisače, saj planiramo poletno osvežitev. Tudi kakšna sončna krema ne bo odveč. V primeru, da ima kakšen otrok kakšne alergije oz. po potrebi potrebuje kakšna zdravila, nas nato opozorite prej.

Se vidimo 🙂