Praznovanje rojstnega dne na kmetiji

Zbor otrok na dvorišču kmetije Lušina ob dogovorjeni uri. Osebje Domačije Lušina sprejmejo otroke na dvorišču Domačije. Skupaj si nato ogledamo živali na kmetiji in se pomikamo proti lokaciji praznovanja rojstnega dne. Lokacija Naša gozdna klopca, se nahaja ob gozdičku in je primerna za praznovanje v vročih poletnih dneh. Gozd nam ter našim konjem nudi prijetno osvežitev. Druga lokacija je na sami Domačiji, kjer smo ob hladnejših dneh. Po ogledu Domačije in spoznavanju živali (konji, ovce, kozice, zajčki in govedo) spoznamo konja, ki ga bomo ta dan jahali. Velikost konja je odvisna od starosti otrok. Konja najprej skrtačimo in se naučimo kako pravilno namestimo nanj sedlo ter ostalo jahalno opremo. Sledi jahanje v maneži oz. poleti na bližnjem travniku.

Po jahanju se malo okrepčamo in popijemo kaj osvežilnega. Otroci imajo čas, da se malo odpočijejo (10 minut) saj sledijo Igre v naravi. Naredimo dve ekipi in tekmujemo. Igre so : kavbojsko žvečenje “tobaka” (kuhan grah), streljanje tarče z lokom, metanje podkve, skakljanje z vezanimi nogami v paru, skakljanje v vreči od točke do točke, lov za baloni, itd. Proti koncu se vrnemo na lokacijo pogostitve, kjer nas čaka Tortica. Zapojemo vse najboljše pred starši, se poslikamo in na takole lušten način končamo praznovanje. Celotno praznovanje traja cca. 2,5 ure.

Nekaj utrinkov iz praznovanj najmlajših na naši Domačiji:

Ostale informacije

Torto prinesejo starši na lokacijo cca. 30 minut pred zaključkom praznovanja. Za krožnike, pribor, prtičke ter kozarčke je poskrbljeno z naše strani.

V primeru slabega vremena se praznovanje prestavi na naknadno dogovorjeni termin.

V primeru udeleženca z alergijo nas je potrebno predhodno opozoriti!