SPROŠČANJE S KONJI – program za odrasle

Delavnice SPROŠČANJE S KONJEM so namenjene vsem, ki si že dolgo časa želijo spoznati svet čudovitih živali – konj. V varnem okolju čudovite narave boste na miren način spodbujali svoje čute, spoznavali konje in predvsem sebe.

Zakaj nas konji lahko veliko naučijo?

Konji so v svoji osnovi čredne živali z izostrenim čutom za okolico in morebitne nevarnosti, saj so bili v svojem naravnem okolju vedno izpostavljeni plenilcem. Kljub svoji velikosti so plahi in precej previdni, zato imajo veliko sposobnost zaznavanja vseh sprememb – tako fizično-okoljskih, kot tudi povsem energetskih. Zato so pravzaprav idealni “pomočniki”, ko raziskujemo lastna stanja, odzive in preizkušamo svoje zmožnosti na področju umirjenega osredotočanja, potrpežljivosti, vztrajnosti in spoštljivo-odločne komunikacije. Kadar izžarevamo prepričanost vase in smo obenem umirjeni in sproščeni, bo konj z nami rade volje sodeloval, saj bo v nas prepoznal dobrega in uravnoteženega partnerja. Konj nam torej reflektira lastna notranja stanja – kadar nas je strah, je strah tudi njega, saj ne ve, kaj lahko od nas pričakuje.

Na delavnici se bomo torej učili kako lahko s tehnikami umirjanja in pravilnega diha osredotočimo svoj um in ozavestimo telo – in se tako pripravimo za druženje in komunikacijo s konji. Izvedeli bomo kako razmišlja konj in kako dojema naš svet. Naša sodelavca Monta in Indi nam bosta pokazala svet iz konjske perspektive in nas učila kje so naše šibkosti in močne strani. Premagovali bomo strah, tremo, neodločnost, hitenje,… in tako preizkušali najboljše verzije samih sebe. Morda se bomo pri tem morali naučiti prepuščanja, morda zaupanja ali pa čisto kaj tretjega. Vaje bodo potekale v lepem travnato-gozdnem okolišu, vzeli si bomo čas in ne bomo šli preko lastnih zmožnosti. Najbolj neustrašni se bodo lahko v nadaljnjih obiskih tudi povzpeli na konjski hrbet.

Kako delavnice sproščanja potekajo

Ob začetku vsakega obiska udeleženci poslušajo krajšo napoved kaj bo program obsegal (teoretično razdelavo kot na primer: konja bomo poskušali voditi na povodcu in pri tem bomo pozorni na njegovo govorico telesa).

Delavnica bo potekala teoretično – praktično. Opazovali bomo konja in interpretirali njegovo počutje, namere,… Ko bomo z njim vzpostavljali komunikacijo, bomo opazovali, kako se odziva na naš individualni pristop. Tako bomo ugotavljali kdaj lahko dobro pritegnemo njegovo pozornost in kdaj ne.

Namen vzpostavljanja komunikacije s konjem je, da se naučimo “videti”, kaj nam konj sporoča. Konj je odličen terapevt, saj nam odslikava naše notranje stanje. Za dobro sodelovanje se moramo torej dobro uravnotežiti, izžarevati umirjeno, ljubeznivo in obenem odločno energijo.

Delo s konji bo v glavnem potekalo iz tal. Po osvojenih osnovah komunikacije med nami in konjem, pa se bo možno tudi povzpeti na konja. Izvajali bomo lažje vaje za ravnotežje, ki bodo namenjene premagovanju strahu, prepuščanju in učenju pridobivanja kontrole v “neznani” situaciji.

Obleka in obutev naj bodo prilagojeni hoji po travnati površini in tesnejšemu stiku s konjem (čehljanje, vodenje na povodcu).

Termini in čas trajanja delavnic

Vsak posamezni obisk traja 2 polni uri (120 minut), brez pavze. Ampak, zakaj bi potrebovali pavzo, ko je že sama delavnica velika pavza v našem življenju 🙂

Vsak obisk bo za vas drugačen. Program se bo namreč spreminjal, razen v primeru, da bodo prijavljeni v večini drugi udeleženci kot pri prejšnjem obisku.

V primeru slabega vremena bomo delavnico prestavili na drug sončen dan.

Tina Burger (terapevtka in – svetovalka  pri težavah) se predstavi 

Tina Burger in Fis

Tina Burger, s konji se ukvarjam že 35 let. Ob bogatih pedagoških  izkušnjah, ki sem jih pridobivala v dolgoletnem poučevanju jahanja, sem se ukvarjala tudi z šolanjem mladih konj. Ti so me naučili, da nič ni samoumevno in da je za uspešno komunikacijo potrebna obilna mera spoštovanja, skromnosti in poznavanje svojih šibkosti. Mladi konji so namreč še čisto “necenzurirani” in takoj pokažejo kam po njihovo spadaš.

Poleg dela s konji delam tudi kot terapevt – svetovalec pri težavah, ki se pojavijo kot posledica dolgotrajnega/kroničnega stresa (tesnoba, izčrpanost,…).

 

 

 

Prijave so obvezne, saj na delavnico sprejmemo največ 10 oseb. Če vam termin ustreza in vas tema neustavljivo privlači nas pokličite na 041 344 714 ali pišite na našo elektronsko pošto info@domacijalusina.si.

CENA ZA OBISK DELAVNICE je 40€
(DDV ni obračunan v skladu 94. členom, 1. odstavek z DDV-1)

Paketna cena za obisk VSEH 5 DELAVNIC je 190€