Otroci iz Srečne hiše obiskali Domačijo Lušina

Čudovit jesenski dan

Čudovit jesenski dan

Če bi se znašli sami v naravi, bi znali preživeti? Bi vedeli, katere plodove lahko zaužijete in katere ne? Bi znali zakuriti ogenj (varno, seveda)? Pa bi znali tudi naučiti koga drugega, kaj lahko uporabi za preživetje? No, otroci iz Srečne hiše – otroci iz rejniških družin, ki jih je Srečna hiša pripeljala k nam v Gosteče pri Škofji Loki – so to spoznali minulo soboto, 24. septembra, ko smo jim pripravili pester program.

Otroci pa so poleg tega, kako preživeti v naravi spoznali tudi, s katero barvo se ‘oborožiti’, ko jim manjka poguma (z rdečo), ko bi radi bili bolj veseli (z rumeno) ali ko bi se želeli sprostiti (z zeleno). Pogum so že kmalu premagovali s spuščanjem po zajli sredi gozda, kjer so se preizkusili tudi v lokostrelstvu z loki, izdelanimi iz vej, timski duh pa so krepili z vajami po metodi Čarobni otroci.

Prvič na konju

Prvič na konju

Mini pustolovski park

Mini pustolovski park

Nenazadnje pa so seveda poskrbeli tudi za konjička, ki so ju nato jahali, to sta bila kobila Atlanta in kastrat Indi; velika večina jih je tako osedlala in sedla na konja prvič v življenju. Izlet na našo Domačijo Lušina je tako vsem skupaj, tako otrokom kot njihovim rejnikom, prinesel čudovit dan poln novih izkušenj, od tega, kako premagati lasten strah, do tega, kako skuhati nadvse okusen in zelo zdravilen čaj kar s plodovi iz domačega gozda.

Brane je otrokom predal življenjsko koristne napotke

Brane je otrokom predal življenjsko koristne napotke

Namig: Naberemo jelkine vejice in jih kar cele in sveže damo kuhat, čaj pa po okusu sladkamo. Oljni madeži, ki jih bomo videli na površini, so smolnati in bodo nase vezali strupe iz našega telesa.

Zahvala celotni naši ekipi, predvsem pa naši super inštruktorici jahanja Tjaši ter njenim asistentkam (Za ta dan) Maji, Neji ter Maruši, Branetu T. Červeku in njegovemu asistentu Andreju (preživetje v naravi S.S.F.N Special forces training) pa Tanji Garvas (Čarobni otroci) ter Klari in Tjaši (Geoss pustolovski park).

posebna-zahvala-gre-agatini-ekipi-hvala-1

EKipa kot se šika